Zakaj je v zaporu pristal “Rumeni jopič” Urban Purgar?

Urban Purgar, eden vidnejših predstavnikov Rumenih jopičev, se je moral zglasiti na prestajanju kazni na Povšetovi ulici v Ljubljani.

Vidnejši predstavnik Rumenih jopičev v zaporu

Purgar naj bi moral v zapor za pet mesecev, domnevno zaradi nasilništva. Je pa tudi predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, a je s funkcije v začetku septembra odstopil. Takrat je v svoji odstopni izjavi zapisal, da je odločitev o odstopu sprejel zaradi nestrinjanja nekaterih članov društva z nekaterimi izjavami, ki jih je objavil na družbenem omrežju. 

“Danes zvečer se je moral Urban Purgar zglasiti na prestajanje zaporne kazni v zaporu na Povšetovi ulici. Rumeni jopiči so mu prišli izrazit podporo ob odhodu s transparentom »DOMOLJUBJE NI ZLOČIN«. V Sloveniji pa se je ponovno pokazalo, da nismo tako daleč od držav kot je Belorusija, kjer prav tako zapirajo nevladnike in odgovorne urednike kritičnih medijev ter jih deminizirajo z neonacisti. Identičen vzorec delovanja je bil viden v beloruskem primeru Romana Protaseviča, ki je zaradi prizemljitve potniškega letala za njegovo aretacijo na noge vrgel celotno EU diplomacijo,” so zapisali Rumeni Jopiči.

In ko smo že pri tem, da mora veljati zakon za vse enako, čakamo v zaporu na Povšetovi še ostalo levo tovarišijo razgrajačev.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.