Ženske so pomemben del boja proti koronavirusu. Ob tem seveda mislimo predvsem na zdravstvene delavke in trgovke.

Bodimo odgovorni!

Zakaj je pomembno, da se držimo vseh navodil ob epidemiji koronavirusa? O tem je spregovorila predsednica ženskega odbora mariborskega SDS Ksenija Šeligo. “Nihče od nas si niti v sanjah ni predstavljal, da nam lahko “nek virus” tako spremeni naš vsakdanik in zato smo zagotovo vsi v šoku,” je dejala Ksenija.

“Zavedati se moramo, da so navodila Vlade RS namenjena zajezitvi širjenja virusa temeljega pomena za varnost nas vseh. Predvsem pa vseh tistih, ki spadaja v t.i. rizično skupino; vsi zaposleni v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in seveda tudi vsi zaposleni v trgovinah in nenazandnje so tudi naši svojci in bližnji.”


Ksenija Šeligo: Bodimo odgovorni in vzemimo trenutno situacijo skrajno resno.

“Pokazimo s svojimi dejanji, da nam je mar, da želimo s skupnimi močni premagati to krizo. Kajti nihĆe od nas ne ve kako dolgo bo trajalo. Zato bomo le z vestim spoštovanjem navodil pripomogli, da bo ta čas čim krajši.. Će kdaj potem sedaj stisnimo zobe, pokažimo čim več optimizma v svojih dejanjih preko raznih družbenih omrežjih. Imejmo v mislih odgovornost, solidarnost in strpnost drug do drugega, s tem, ko ostanemo doma,” je zaključila Ksenija Šeligo.

Ženske ostanite doma!

#ostanimodoma

MG