POZOR. Prihaja do zamud pri izplačilu otroških dodatkov in štipendij

Zmedi, ki jo je za seboj pustila nekdanja ministrica Anja Kopač Mrak, zaradi težav z reorganizacijo CSDjev in novega informacijskega sistema, ni videti ne konca ne kraja. Minuli teden centrom ni deloval informacijski sistem. Ravno zato še vedno prihaja do zamud pri izdajanju odločb za otroške dodatke, državne štipendije in subvencije vrtcev.

Zaradi težav, nekateri centri, da bi nadomestili zamujeno, delajo tudi ob koncih tedna. Tudi v Mariboru. Kdaj natančno, pa bodo vsi upravičenci prejeli odločbe, pa ne zna napovedati nihče, poroča TV Slovenija.

V nekaterih centrih rešujejo šele avgustovske vloge, vendar pa, kot zagotavljajo, vsi delajo s polno paro. V nekaterih centrih je na žalost celo tretjina nerešenih vlog.  Zaradi reorganizacij centrov in nedelujočega informacijskega sistemom prihaja torej do zamud. Vsi pa lahko le upamo, da bodo napake le-te čimprej odpravljene in odločbe končno rešene.

MZ

.

VREME

Maribor
oblačno
92%
6.7km/h
100%
4°C
7°
2°
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
4°
Fri
5°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.