Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Žan Mahnič povedal poslanki Pašek-Šetinčevi, kar ji gre

Slika: SIOL

Potem ko so poslanci SDS-a vložili predlog za posvetovalni referendum o zakonu o vladi, so zdaj enak predlog podali tudi za spremembe zakona o RTV Slovenija.

Gre sicer enega izmed dveh predlogov sprememb zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), ki so ju vložili v SDS. Z vložitvijo predlogov so prehiteli stranke nastajajoče koalicije, torej Gibanje Svoboda, SD in Levica, ki so v državni zbor (DZ) posredovale svoje spremembe omenjenega zakona. 

Namen njihove novele je, kot navajajo v Gibanju svoboda, depolitizacija javne RTV Slovenija, saj zmanjšuje vpliv politike pri imenovanju članov programskega sveta. Državni zbor bi v njem namesto zdajšnjih 21 lahko imenoval le dva člana. Sliši se lepo in všečno, ampak ali to zares drži? Zanimivo je namreč, da novelo zakona vložila stranka, katere članica je tudi Mojca Šetinc Pašek, sedaj že bivša novinarka informativnega programa. Kako naj bo RTV neodvisna, če pa v klopeh v parlamentu sedijo nekdanje novinarke te nacionalne hiše.

Tako je Žan Mahnič povedal Mojci Šetinc Pašek, kar ji gre:

(video, vir: Nova24TV 2)

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
7.2km/h
0%
13°C
14°
12°
11°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
7°
Sun
2°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.