Zapis na facebooku. Kako naj Nika Kovač razume človeka z drobižem vsak mesec, če je rojena z zlato žlico v ustih?

Nika Kovač, slika, družbeno omrežje X

Saj ni res, pa je. Bi lahko dejali. Nika Kovač, iz inštituta 8. marec bo “fajtala” za upokojence. Po tem, ko se napoveduje že drugi vseslovenski shod upokojencev, se je tudi “Nikica” spomnila, da bi tudi ona “fajtala” za njih.


V Inštitutu 8. marec so začeli novo kampanjo Tu sem, ki bo osredotočena na položaj upokojenk in upokojencev. “Danes smo na spletni strani odprli obrazec, kjer bomo zbirali njihova pričevanja. Želimo iz prve roke slišati, kako živijo, kaj so najpogostejši problemi, s katerimi se srečujejo. Jim dati vidnost, saj se prepogosto počutijo spregledane,” je rdečo nit kampanje opisala direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač. Prav zanimivo je, da se prav vsi sedaj ubadajo z upokojenci, po tem ko je civilna iniciativa 1. februarja pripeljala kar 20.000 upokojencev na ulico, kjer so zahtevali dostojno življenje.

Smo pa na družbenem omrežju Facebook zasledili zanimiv zapis, ki marsikomu da misliti, ob najavi Nike Kovač, da se bo sedaj tudi ona zavzemala za upokojence:

Ravnokar na javni TV pogledam prispevek o novem organiziranju upokojencev. Izvem, da se bo Nika Kovač, ” Inštitut 8. marec, istočasno , zavzela za upokojence. Pavle Rupar, za katerega v javnih objavah ne pozabijo povedati, da je bivši politik, je prikazan kot negativec. To se počne, izključno z namenom, da se osvinja čiste namene prej omenjenega gospoda. Boljše življenje upokojencev. Nika Kovač in inštitut 8. marec se nenadoma zavzema za upokojence? Moja pokojna mati, še danes jo zelo pogrešam, je imela pred smrtjo 610, 00 EUR pokojnine. Nič ji ni manjkalo in nikoli se ni pritoževala, saj sva ji z bratom, pomagala. Toda Nika Kovač? Gospodična rojena z zlato žlico v ustih. Ta gospodična razume človeka z drobižem vsak mesec? Ali je ta gospodična kdaj delala? Sam sem si želel kolesa na 10.prestav. Pred res mnogimi leti. Mama mi ga ni mogla kupiti. Po končanem 5. razredu (takrat smo lahko počitniško že delali), sem delal mesec dni na tekočem traku. Zaslužil sem za Rogov maraton, ostanek sem dal mami, da naju je lahko preživljala. Ali je kaj takega izskusila gospodična Nika Kovač? In taka oseba bo razumela “malega človeka?” Ne verjamem. Toda mediji ji dajejo pozornost. Nezasluženo!

Dragi upokojenci. Danes ste malo starejši, kot sem sam. Tudi mene, če bo Božja volja, me čaka pokoj. Toda gospodičnam, rojenim z zlato žlico v ustih, nikoli ne bom verjel. Vedno sem mislil s svojo glavo. Zato oprostite, gospodičnam, ki so s pomočjo Agencije za knjigo, prihajale do lepih denarcev, brez dela, nikoli ne bom verjel. Upokojenci, zbudite se! Tudi vi Imate pravico dostojno živeti! To dokažite s svojo prisotnostjo na shodu, kot tudi s pridružitvijo novi iniciativivi za ureditev statusa upokojencev!

Med tem se je Ljudska iniciativa “Glas upokojencev” tudi uradno registrirala v društvo – Inštitut 10. oktober (mednarodni dan starejših), saj se bodo, kot sami pravijo nadaljevale aktivnosti za boljši položaj starejših vse do izpolnitve njihovih zahtev.  Tako vas že 1. marca vabijo na ponovni vseslovenski shod.

VREME

Maribor
jasno
51%
2.6km/h
0%
27°C
28°
25°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.