Zlata lisica, slika Visitpohorje

Ni skrivnost, da je vsakoletno smučarsko tekmovanje za Zlato lisico na Mariborskem Pohorju izjemnega pomena tako za promocijo Maribora kot celotne turistične destinacije, kar znajo izkoristiti tudi tukajšnji hotelirji in gostinci.

Hotelirji z izgubami

A tokrat je drugače, posebej pa vre jeza iz njih zato, ker je proga pripravljena in naj bi ustrezala pogojem FIS, a so jo odpovedali. Odpoved Zlate lisice ob finančnem izpadu hotelirjev po ocenah ZTMP pomeni odpoved izgubo okoli 5.000 nočitev. Kapacitete bi bile polno zasedene.

Hotelirji bi potrebovali čarobno palico, da bi lahko zdaj vsaj nekaj zapolnili v dveh ali treh dnevih. Tudi gostinci so praktično brez dela, saj so se pripravljali na ta dogodek. V Hotelu City Maribor naprimer je zasedenost v terminu od 13. do 16. februarja padla kar za 90 odstotkov. 

Šok pa so doživeli tudi pri podjetju Marprom, ki upravlja s progo. Do zadnjega so namreč verjeli, da tekma v Mariboru bo. Samo v noči pred tovrstno odločitvijo so naredili med pet in deset centimetrov svežega snega, kar je po njegovem bistveno izboljšalo strukturo, ki so jo dotlej poškodovale odjuge in veter v zadnjem obdobju. Snežni stadion pa so pred snežno kontrolo še zaprli za smučarje, zato da bi progo pripravili kar se da najbolje.

Jeza Mariborčanov zaradi odpovedi Zlate lisice je torej upravičena!

MG