Zaradi nenošenja mask v trgovini nastala panika

maska slovenija okužb
slika: twitter

Tudi na gorenjskem imajo nekateri ljudje probleme z nenošenjem mask, tudi v zaprtih javnih prostorih, kot je trgovina.

Zaradi nenošenja mask posredovala celo policija

Opoldne so v istem dogodku obravnavali dve osebi (moškega in žensko), ki nista upoštevali opozorila varnostnika, naj si v trgovini nadeneta maski, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Varnostnik je na pomoč poklical policijo, a moški in ženska nista upoštevala niti policistov.

Kljub poskusu mirne rešitve zapleta je kršiteljica na dejanja policistov odgovorila z vpitjem in žalitvami, zaradi česar sta kršitelja povzročila tudi zgražanje drugih strank v trgovini. Policisti ju obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika, neposredovanja podatkov ter kršitve javnega reda zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in do policistov.

Moški celo grozil, da ima orožje

V drugem primeru pa je šlo vse skupaj še dlje. Moški se je namreč na opozorilo varnostnika odzval z grožnjo, da ima orožje, nato pa se odpeljal, a so ga policisti izsledili. Ugotovili so, da je bil pod vplivom alkohola (0,44 mg/l).

Zdaj ga obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

PM

 

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.