Zaradi nenošenja mask v trgovini nastala panika

maska slovenija okužb
slika: twitter

Tudi na gorenjskem imajo nekateri ljudje probleme z nenošenjem mask, tudi v zaprtih javnih prostorih, kot je trgovina.

Zaradi nenošenja mask posredovala celo policija

Opoldne so v istem dogodku obravnavali dve osebi (moškega in žensko), ki nista upoštevali opozorila varnostnika, naj si v trgovini nadeneta maski, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Varnostnik je na pomoč poklical policijo, a moški in ženska nista upoštevala niti policistov.

Kljub poskusu mirne rešitve zapleta je kršiteljica na dejanja policistov odgovorila z vpitjem in žalitvami, zaradi česar sta kršitelja povzročila tudi zgražanje drugih strank v trgovini. Policisti ju obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika, neposredovanja podatkov ter kršitve javnega reda zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in do policistov.

Moški celo grozil, da ima orožje

V drugem primeru pa je šlo vse skupaj še dlje. Moški se je namreč na opozorilo varnostnika odzval z grožnjo, da ima orožje, nato pa se odpeljal, a so ga policisti izsledili. Ugotovili so, da je bil pod vplivom alkohola (0,44 mg/l).

Zdaj ga obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

PM

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.