slika je simbolna

Po Cenetu Prevcu, ki je zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus izpustil tekmi pretekli konec tedna v Lahtiju, je bil na testiranju pozitiven tudi Peter Prevc, ki tako ne bo potoval v Willingen.

Prevca pozitivna na koronavirus

Na naslednji tekmo, poleg okuženega Ceneta in Petra v Nemčiji ne bo niti Domna Prevca, saj ga zaradi tveganega stika konec tedna čaka novo testiranje in bo ostal doma. Trener Robert Hrgota je vpoklical Lovra Kosa, drugo mesto pa ostaja nezapolnjeno. Na PCR-testiranju na prisotnost virusa sars cov-2 pred odhodom na tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bodo ta konec tedna v Willingenu, je bil na testu na novo pozitiven Peter Prevc. Počuti se dobro in zaenkrat ne kaže nobenih simptomov. Vsi preostali člani ekipe so bili na testiranju negativni.

Glavni trener Robert Hrgota je nato vpoklical Lovra Kosa, ta se bo na pot podal skupaj z ekipo. Drugo mesto ostaja nezapolnjeno, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. V Willingenu se v svetovni pokal vrača Timi Zajc, na nemškem prizorišču pa bodo nastopali še Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Žiga Jelar in Tilen Bartol.

PM