Saša Arsenovič, slika: FB profil

Čeprav je bil Saša Arsenovič v preteklosti kritičen do pogostih in dragih službenih potovanj na Kitajsko pod županom Andrejem Fištravcem, bo še krepko pred prvo obletnico zamenjave na županskem stolčku na Daljni vzhod odpotovala nova občinska delegacija.

Kdo vse potuje na Kitajsko in zakaj?

Na povabilo župana pobratenega mesta Chongqing se bodo konec avgusta na Kitajsko odpravili podžupana Samo Peter Medved in Gregor Reichenberg, vodja za mednarodno sodelovanje Nataša Ritonija, vodja projektov Barbara Mikuš Marzidovšek in Igor Leskovar, zaposlen v kabinetu župana.

Predvideni stroški za občino bodo letalske vozovnice za tri osebe, saj organizatorji dogodka krijejo stroške nastanitve, lokalnega prevoza, prehrane in vseh ogledov za vse člane delegacije, za dva člana pa tudi stroške letalskih vozovnic.

Bomo videli kmalu, koliko bodo ti “predvideni” stroški tudi stali. In zakaj naj bi bilo  potrebno oditi na Kitajsko?  Pobrateno mesto Chongqing od 26. do 28. avgusta organizira razstavni prostor obsega okrog 190.000 m2, novosti pa bo predstavilo okrog 600 podjetij,” so zapisali na mariborski občini in poudarili, da bodo v ospredju štiri ključna področja: umetna inteligenca, t. i. veliki podatki, tehnologija 5G in tehnologija veriženja blokov.

Ko smo že pri izletu na Kitajsko. Upam, da si bo župan ogledal tudi kitajske ceste.

vir: Večer

M.G.