Zasačen? Ko borca proti korupciji v zdravstvu, ujamejo s skrivnostno vrečko?

Znan borec proti korupciji v zdravstvu in onkolog na Onkološkem inštitutu dr. Erik Brecelj, naj bi po slikah, ki jih je objavil portal Nova24TV prejel skrivnostno vrečko. Notri pa…

Ko borec proti korupciji prejme skrivnostno vrečko

Sedanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Robert Šumi je sedmega avgusta 2020 nastopil v Odmevih na RTV Slovenija. Tam je dejal, da je “tudi brezplačna kava lahko pomeni korupcijo, kajti takoj, ko si v zameno dolžan nekaj vrniti ali storiti, kar ne bi smel, je to že nedopustno.” Šumi se je prav tako podpisal pod odločbo, ki predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela razbremenjuje očitkov o korupciji in s tem na široko odprl vrata korupciji.

A mogoče Šumijeve besede ne zvenijo kar tam nekam v prazno. Ali pa je navajen, da je prepovedi o darilih veljajo le za drugorazredne? Portal Nova24TV pa razkriva fotografijo znanega borca proti korupciji v zdravstvu Erika Breclja, ki je od neke druge osebe v dar prejel darilno vrečko.  Nič ni narobe, če se je nekdo hotel zahvaliti zdravniku! Bolj pa bode v oči dejstvo, da bi morali biti pred zakonom vsi enaki. Tudi tisti zdravniki, ki se močno borijo, proti korupciji, kar sprejemanje daril po besedah KPK defenitivno je!

Brecelj, nad odkritjem ni bil najbolj navdušen, kot pišejo na portalu Nova24TV, da pa je dobil v dar odličen konjak. Upajmo le, da ga ne bo konuzmiral na delovnem mestu.

 

VREME

Maribor
jasno
95%
0.5km/h
4%
19°C
19°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.