Zateguje se zanka okoli Goloba. Kje je končalo 600 tisoč evrov?

Golob
slika, fotomontaža
Zateguje se

Novi pretresi v Gibanju Svoboda. Predsednik stranke Robert Golob se je tik pred nedeljskimi volitvami umaknil iz javnosti. Baje je staknil korono. Kako prikladno!

Nove finančne mahinacije Roberta Goloba?

Ob tem pa Goloba še naprej bremeni nepojasnjen račun v Romuniji. Sam pravi, da naj bi mu tam ukradli identiteto. Danes se je v zvezi s tem oglasila tudi avstrijska banka Raiffeisen, ki jo Golob obtožuje, da naj bi sodelovala pri odprtju lažnega računa. Odgovorili so, da zadevo preiskujejo, a tudi, da se odpiranje računov pri njih izvaja izključno v prisotnosti osebe in z njeno ustrezno identifikacijo. Po besedah banke se zaposleni redno usposabljajo za prepoznavo ponarejenih vlog in dokumentov. Piše Siol.net.


Novinar Vitomir Petrović je pridobil dokument črnogorskega urada za preprečevanje pranja denarja, ki se sklicuje na ugotovitve širše mednarodne finančne preiskave. Ta poteka v več državah Evropske unije in treh državah Zahodnega Balkana. Po tem, kar je znanega do zdaj, gre za Srbijo, Črno goro in Albanijo.

Del pridobljene dokumentacije, ki jo je pridobil Planet TV, razkriva nakazila, ki naj bi šla v letih 2019 in 2020 iz srbske podružnice GEN-I zasebnemu podjetju MB Consulting v Črni gori, s katerim ima GEN sklenjeno svetovalno pogodbo. Gre za mesečna nakazila od pet tisoč pa vse do 55 tisoč evrov. Samo to skupaj znaša več kot pol milijona evrov nakazil, vendar to še ni vse obdobje, ki ga preiskujejo v mednarodni finančni preiskavi.

Lastnik podjetja MB Consulting in edini zaposleni Martin Berishaj je to davčnim organom Črne gore upravičil s posojilno pogodbo, ki jo je sklenil z lastnim podjetjem. Ta del denarja, gre za 197 tisočakov, je v gotovini dvignil s svojega osebnega računa, drugi del denarja, skoraj 320 tisoč evrov, pa je dvignil kot izplačilo dobička z enega od svojih poslovnih računov. A pozor, gotovina naj bi se za tem vračala nazaj v smeri, od koder je prišla.

Toliko o finančnih mahinacijah Roberta Goloba. In ta bi rad vodil državo?

VREME

Maribor
delno oblačno
78%
4.1km/h
49%
18°C
19°
16°
16°
Sun
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
17°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.