Zdravko Počivalšek
Zdravko Počivalšek, slika: Demokracija

Po skonstruirani aferi levičarskih medijev v zvezi sestanka v Taverni Ivanjkovcih, je Zdravko Počivalšek napisal opravičilo gostincem.

Opravičilo Zdravka Počivalška

Zaradi obiska Taverne se opravičujem celotni slovenski javnosti, še posebej pa gostincem. Čeprav je bil sestanek zakonit, utemeljen in zelo koristen, je bilo to v teh težkih časih tudi nepremišljena poteza,” je zapisal Zdravko Počivalšek
“Zadnje, kar bi si želel, je dodati soli na rano tistim, ki jih je ta epidemija zelo prizadela. Na to nisem pomislil, ko sem sprejel povabilo na sestanek in to je izključno moja odgovornost. Razumem ogorčenje tistih, ki so že mesece zaprti in mojo potezo dojemajo kot nesprejemljiv privilegij. To nikakor ni moj namen in zato sprejemam kritike na moj račun. Še posebej, ker sem s tem razburil gostinski in turistični sektor, za katerega se zelo zavzemam kot gospodarski minister.”

“Posebej se opravičujem gostiteljem, ki so naredili vse prav in so sedaj vpleteni v to afero. Z ničemer si ne zaslužijo pritiskov in negativne kampanje, ki jo trpijo te dni. Odgovornost je izključno moja in upam, da bom z mojim delom s časom povrnil zaupanje in podporo tistih gostincev, ki so te dni jezni name,” je zaključil Počivalšek.

Opravičilo je gospodarski minister zapisal na svojem Facebook profilu.
PM