Zdravstveni delavec, ZD Velenje, žaljivo in nedostojno o smrti Patricije Šulin!

Patricija Šulin

Včeraj je širšo slovensko javnost pretresla vest, da je je po boju s hudo boleznijo življenje izgubila nekdanja evroposlanka iz vrst SDS Patricija Šulin.

ZDRAVSTVENI DELAVEC ŽALJIVO IN NEDOSTOJNO O SMRTI PATRICIJE ŠULIN

Ob smrti Patricije Šulin so njeni družini izrekli sožalje številni Slovenci, med drugim tudi predsednik vlade Janez Janša in njegova soproga Urška, ter njeni strankarski kolegi, prijatelji ter številni člani občinskih odborov in posameznikov. Nenadna smrt Patricije, ki je bila topla in prijazna oseba je vse zelo pretresla. 

A kljub temu se najdejo taki, ki so se tej novici posmehovali. Eden takih je Matej Razgoršek, zaposlen v Zdravstvenem domu v Velenju.  Zdravstveni delavec je pod člankom o smrti Šulinove zapisal, »da ne verjame, da je škoda koga iz SDS«. To je sprožilo seveda val ogročenja. Pišejo Slovenske novice.

Je pa zanimiva reakcija direktorja Zdravstvenega doma Velenje, Janka Šteharnika, ko ga je novinar Vinko Vasle vprašal kaj misli o Razgorškovi izjavi. To je bil njegov odgovor:

To, da je objava obsojanja vredna, sploh ne potrebujem poudarjati. In to bom gospoda nagovoril in opozoril. Kaj več kot to, zasebno življenje ne moremo povezovati z delovanjem v kolektivu.  Je pa nekaj dejstvo. Povezovati osebo, ki je šla skozi obdobje vzgoje staršev, raznih šol, prijateljev in družbe- kakršne koli, z Zavodom, kjer je gospod zaposlen- je neprimerno.

In javno imenovanje Zavoda v primeru obsojanja gospoda- ni nič drugačen akt, kot ga je gospod sprožil s to neprimerno izjavo. Razlika bo le- da se nas ne bo slišalo! To je le še ena v vrsti izjav, ki ji tisti, ki imamo do življenja nasploh pozitiven odnos- ne razumemo. Njegova in tudi vaša- če boste v izpadih posameznikov iskali krivce na napačnih mestih. Raje se vprašajte, kaj  sproža pri posameznikih takšne reakcije. Tako kot v zdravstvu-poiščite vzroke. Še enkrat- obsojam, ukrepal  bom v obsegu dovoljenega in ne mešajte Zavoda z izjavami gospoda!

To se dogodi, če leva roka ne ve, kaj dela desna. In Velenjčani, bodite pozorni, kdo vas zdravi. Zdravstveni delavci, ki nekomu želijo smrt niso primerni za delo v zdravstveni ustanovi. Iskreno upamo, da se tega zaveda tudi direktor velenjskega zdravstvenega doma. 

P.M.

Družini Šulin ob izgubi Patricije, izrekamo iskreno sožalje tudi v uredništvu portala e-maribor!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.