Združeni “levosučni” Odlazkovi mediji. Sedaj je kupil še mariborski Večer?

večer
slika: facebook

Sedaj bodo levi mediji združeni v pljuvanju po vladi in Janezu Janši. Odlazek, ki ima v lasti kar nekaj levih medijev bo kupil še mariborski Večer. 

Odlazek kupil še mariborski Večer

Poročanje se pri mariborskem večeru sicer ne bo kaj prida poznalo. Še vedno bodo pljuvali po vladi in predsedniku vlade, občasno pa tudi po medijih, ki ne pihajo v njihov rog.  Najbolj pa je zanimivo, da ravno ti levi mediji zelo radi problematizirajo lastništvo nekaterih drugih medijev, ki se predstavljajo za drugače misleče oz. alternativne medije. Prav osrednji mediji v Sloveniji nadzorujejo vsaj devetdeset odstotkov medijskega prostora v Sloveniji. V to družino spada nacionalna RTV Slovenija in zasebni mediji POP TV/Kanal A, Dnevnik, Delo, Mladina, Večer in medijska hobotnica v lasti Martina Odlazka.

Odlazkov medijski imperij je zajet v družbi Media 24, ki ga nadzoruje družba Salamon, krovna organizacija Odlazkovih medijskih operacij. V tem imperiju izdajajo dnevni športni časnik Ekipa in politični tabloid Svet24. Med drugim izdaja še Zarjo, Lady, Vklop, Obrazi, Nova, Salamonov oglasnik, Bodi zdrava, Auto Bild Slovenija, Liza/Maja, Naša žena/ Ženska, Reporter, Dom2/ Stanovanje, Top!Smrklja, EkipaSN Revija, Jej zdravo, Pomagaj si sam, Rože in vrt/ Zeleni raj, Dolenjski list, Štajerski tednik, Čvek v križankah, Kaj veš, Salamonov genialec, Salamonov ugankar, Slikovne križanke, Kih, Lady Križanke, Muzika, Politikin zabavnik, Vestnik, Science Ilustrated, History, Dobra karma, KIH Suduko, Lep vrt,  Naš dom in Štiri tačke. tu so še radijske postaje,  RGL je v medijskem razvidu vpisan kot izdajatelj številnih radijskih postaj, med katerimi so ključne blagovne znamke Aktual, Veseljak, RGL in Salomon. RGL je tudi večinski lastnik izdajatelja Radio Kum, ki je izdajatelj radijske postaje Radio Aktual Kum. je pa odlazek solastnik tudi radia Ptuj in še nekaj štajerskih radijskih postaj.

Enako Odlazkov imperij  obvladuje radijske mreže v Sloveniji. Kljub zanikanju orožarskega “kralja” Ivana Kralja Odlazku spornih operacij na medijskem trgu v Sloveniji ne bi uspelo. Prav Odlazek s pomočjo levega političnega pola (eden vidnejših pomagačev je vodja poslanske skupine SD Matjaža Hana) mu ne bi uspelo. Odlazkov imperij visi že nekaj časa na nitki, saj bo brez državnih sredstev propadel v sekundi. Kljub temu, da so osrednji mediji izpostavljali, da Odlazkov medijski imperij ne bo preživel, so ga v letu 2020 rešile donacije države.

V naši državi je mogoče res vse. Je pa najbolj zanimivo to, da si ti levosučni mediji še kako bojijo tistih medijev, ki ne poročajo, tako, kot oni.

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.