Janez Zemljarič
slika: Nova24

Planet TV in Demokracija naj bi leta 2014 objavila dokument, iz katerih po njihovih navedbah izhaja, da je Janez Zemljarič novembra 2012 razmišljal o uboju takratnega premiera Janeza Janše.

Zemljarič: “Janšo ubit, ubit, ubit”

Da se je Zemljarič z ubojem želel znebiti Janše, naj bi bilo razvidno iz pisma, ki ga je generalni direktor policije Stanislav Veniger decembra 2012 poslal vodji Centra za varovanje in zaščito Mirku Šimenku. V omenjenem zaupnem dokumentu, ki sta ga objavila omenjena televizija in tednik, Veniger Šimenka opozarja, da je novembra 2012 v poslovnih prostorih Zemljariča potekal sestanek, na katerem naj bi Zemljarič za gospodarski polom okrivil Janšo. Pri tem naj bi se močno razburil, pričel udarjati po delovni mizi in vpiti: “Janšo je treba ubit, ubit, ubit,” piše portal Žurnal24.

Že v 90. letih razmišljali, kako se znebiti Janše

Sicer pa naj bi po poročanju televizije v Zemljaričevem krogu že v 90. letih razmišljali, kako se znebiti Janše. Bivši vodja SDV za Primorsko z vzdevkom Dule naj bi tako glede na pričevanje, povzeto v omenjenem dokumentu, na enem od Zemljaričevih sestankov dejal, da bi morali Janeza Janšo ustreliti, ko je bil še čas za to, to je v času osamosvojitve. Zemljarič je zanikal vsa ta neutemeljena in žaljiva namigovanja, je takrat zapisal SIOL.

Agresivna levica je s svojimi sovražnimi plakati in napisi očitno 9 let kasneje, prišla ne isto idejo. Časi komunizma in socializma so že zdavnaj minili, zato brzdajte svoje zlonamerne in nepotešene misli.

PM