Kje je severnokorejski voditelj Kim Džong Un? Že od 11. aprila ga niso videli v javnosti, kar je sprožilo različne špekulacije o njegovi domnevni smrti.

Severnokorejski voditelj naj bi bil rojen leta 1984 ali 1983. Vzroki njegovih srčno-žilnih težav naj bi bili pretirano kajenje, preveč kilogramov in dedne težave s srcem.

Operacija ni uspela, zdravniku so se tresle roke

Kima naj bi operirali na srcu, domnevno pa se operacija ne bi posrečila, ker da so se zdravniku tresle (!) roke, so poročali južnokorejski mediji, ki trdijo, da naj bi Kima operirali 12 aprila v mestu Hjangsan, severno od severnokorejske prestolnice Pjongjang.

Zdaj pa so v javnost prišli satelitski posnetki ameriške organizacije 38 North. Na njih je vlak, ki ga uporablja severnokorejski voditelj in naj bi bil 21. in 23. aprila opažen v severnokorejskem letovišču Vonsan, je poročal Daily Mail.

»Vlak ne dokazuje prisotnosti severnokorejskega vodje in ne namiguje na njegovo zdravstveno stanje, vendar pa pritrjuje poročilom, da je Kim na elitnem območju na vzhodni obali države,« pravijo v organizaciji 38 North

SIFA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});