Zlatku Čordiću grozi nova ovadba. Grozil uslužbenki ministrstva, razkritje Ajpesa!

zlatko

Po tem, ko je Čordić najprej vdrl na državno proslavo ob dnevu državnosti, potem napadel snemalca Nova24TV, na koncu pa se spravil še na direktorja NIJZ dr. Milana Kreka, zdaj vse kaže na to, da je na sporedu njegova druga pesem, saj mu “lajf vrača točno to, kar je dajal drugim.”

Grozil uslužbenki, čaka ga kazenska ovadba


Zlatko Čordić je včeraj v oddaji Planet 18 dejal, da ni vpil, na uslužbenko ministrstva, da niti ni bil glasen, pravi, da je uslužbenki le povedal kako on vidi vso zadevo in da je to, kar je delal on, kot pravi, nastavljal ogledalo družbi, počel kot kulturnik. V oddaji Tema dneva na Nova24TV je voditelj Luka Svetina predstavil pričevanje uslužbenke na Ministrstvu za kulturo. Tja naj bi namreč Čordić odvihral, ko je po pošti izvedel, da ga je ministrstvo izbrisalo iz razvida samozaposlenih v kulturi. Na prestrašeno uslužbenko, ki je bila podpisana pod odločbo o njegovem izbrisu, je sredi belega dneva kričal in ji tudi grozil.

Čordić je na ministrstvu od vratarja zahteval, naj pokliče uslužbenko, njej pa je na začetku pogovora povedal, da jo snema za neko obveščevalno agencijo. Ker mu novinarski poklic ni šel najbolje od rok, se je sedaj očitno vživel v vlogo tajnega agenta. “Potem so bile psovke, grozil mi je in potem je prekinil brez besed in to je bilo vse. Osebno se nisva nič pogovarjala, le on je imel svoj monolog” je pojasnila uslužbenka na Ministrstvu za kulturo. Padale pa so tudi konkretne grožnje: “Ob koncu pogovora mi je zagrozil, naj se v naslednjih dneh pazim, kako bom ponoči lahko spala. In potem je prekinil. Več kot četrt stoletja že delam na ministrstvu, pa se še nikoli ni zgodilo kaj takega,” je dejala in priznala, da je bila po incidentu resnično prestrašena. “Nisem mogla verjeti, da se lahko v Sloveniji, ki je sicer mirna država, lahko kaj takega zgodi, točno ob dvanajsti uri, sredi belega dneva,” je še dodala šokirana uslužbenka, ki pa je želela ostati anonimna. “Ja bojim se. Strah me je,” je bila iskrena. Zoper njega je, po besedah Damjana Damjanoviča, vložila kazensko ovadbo.

Zlatko imel status kulturnika neupravičeno

[color-box color=”blue”] Vendar pa so v Zlatkovem primeru podatki na Ajpesu razkrili, da ima Čordić kot samostojni podjetnik že od leta 2016 registrirano društvo Svet je lep, ki je pravno-formalno gospodarski subjekt, na račun katerega je do danes dobil že več kot 42 tisoč evrov prilivov, in sicer v največji meri s strani mestne občine Ljubljana in javne RTV Slovenija. Tako do statusa samozaposlenega v kulturi Čordić po zakonu naj nebi bil upravičen. Tako bo sedaj ministrstvo od Zlatka moralo zahtevati še povračilo denarja za štiri leta nazaj. “Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče,” se bo Zlatko lahko tolažil.[/color-box]

vir: SIOL, Nova24TV

PM

VREME

Maribor
megla
95%
75%
17°C
19°
16°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.