Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Zmaga prvorazrednega! Jankoviču ne bo treba vrniti osmih milijonov evrov davka

jankovič
Damijan in Zoran Jankovič, slika: Demokracija

Vrhovno sodišče je odpravilo odločbo Finančne uprave Republike Slovenije (Furs), po kateri bi morala družba Electa v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića državi plačati skoraj osem milijonov evrov davka.

Jankoviču ne bo treba vrniti osmih milijonov evrov davka

Sliši se kot pravljica. A ta novica je še kako resnična. Furs je družbi Electa, ta je v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića, leta 2012 naložil plačilo približno pet milijonov DDV zaradi nepremičninskih poslov s Hypo Leasingom. Electa je proti Fursu vložila tožbo na upravno sodišče, a je bila pri tem neuspešna. Po poročanju Financ pa je zdaj vrhovno sodišče zaradi napačne uporabe materialnega prava razsodilo, da se odločba Fursa odpravi.

A kot poročajo Finance, novega postopka ne bo, saj je direktor Electe Damijan Janković povedal, da je Furs odstopil od ponovitve postopka. Če je to res, Electi ne bo treba plačati ničesar. Na Fursu sicer niso potrdili, da so res odstopili od postopka. Po poročanju Financ pa je glede na zadnji seznam davčnih dolžnikov mogoče sklepati, da je postopek res končan. Družba Electa je namreč zdrsnila v razred dolžnikov, ki državi dolgujejo od sto do 300 tisoč evrov.

To se godi prvorazrednim!

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
7.2km/h
0%
13°C
14°
12°
12°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
7°
Sun
2°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.