slika: facebook

“Vesela sva, da se je pesem dotaknila ljudi, vendar nama je glavni cilj, da tudi v prihodnosti ostaneva zvesta sama sebi.” sta povedala za MMC

Mariborčana sodelujeta od leta 2017

Že pred skupnim sodelovanjem si je vsak izmed njiju posebej utiral glasbeno pot. Zala je začela preigravanje priredb, nato pa se je odločila za pisanje avtorskih pesmi, ki temeljijo na njenem nežnem pristopu in pripovedovanju. Gašper je igranje kitare začel že v otroških letih in pridno vadil, dokler se ni kmalu začel zanimati tudi za glasbeno produkcijo. Na zadnji srednješolski dan se je s kolesom odpravil v tujino, kjer se je znašel pod okriljem glasbenih studiev Faust Records v Pragi.

Gašper se je v naslednjih dveh letih v Pragi izpopolnjeval kot tonski mojster in skladatelj, hkrati pa si je želel skozi glasbo izražati neko sporočilo. Z željo po novih zgodbah je pustil vse za seboj in se s kolesom odpravil prekolesarit Evropo. Z nahrbtnikom in kolesom je tako na zahodni obali Francije nastal refren za Valove. Zala in Gašper sta se spoznala prek prijatelja Žige Krajnca, ki je Gašperju poslal Zaline posnetke na Instagramu in zdaj snema videospote za njuno glasbo. Najmočnejša vez njunega projekta je, da lahko drug za drugega napišeta in interpretirata pesem. Par sta tudi zasebno. Piše MMC.

“Brez ličil, v belih oblačilih in s prepoznavnim nežnim zvokom – to sta Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta tudi po veliki zmagi ostala zadržana,”  so bile ne koncu pozitivne kritike za mlad par, ki sta pesem odpela v slovenščini-

Zala Kralj in Gašper Šantl tako maja potujeta na Pesem Evrovizije v Tel Aviv, Evrovizijak polfinalna izbora bosta potekala 14. in 16. maja. Finalni izbor pa 18. maja.

Video: Youtube

M.G.