Znani Vardist, Šentiljčan Ivan Bolfek, se je izdajal za policista?

Ivan Bolfek, slika: facebook

V soboto so policisti na meji ustavili voznika iz Maribora, ki je med postopkom dejal, da je policist na nujni nalogi. A izkazalo se je, da temu ni tako.

V soboto okoli 15.30 je na mejnem prehodu Sečovlje v Slovenijo vstopil 50-letni voznik osebnega vozila iz Maribora. V postopku je povedal, da je policist na nujni nalogi, in pokazal značko mednarodnega združenja policistov. Po preverjanju so policisti ugotovili, da to ne drži.

Kot pišejo Primorske novice, naj bi šlo za Ivana Bolfeka, generala tako imenovane Varde.

Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje “lažno izdajanje za uradno osebo.  Policisti so nato opravili so alkotest, ki je bil negativen, in ga odpeljali v notranje prostore na mejnem prehodu. Pregledali so tudi njegov avto, a niso našli nič nedovoljenega.

Ivan Bolfek, ki je znan po tem, da se rad izpostavlja, se je leta 2014 potegoval za župana. V občini Šentilj je takrat dobil pičlih 41 glasov, od 7.250 volilnih upravičencev.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.