Zorčič po levičarski logiki. ZOFVI ni uvrstil med gradivo decembrske seje.

Igor Zorčič
Igor Zorčič, slika: koroškenovice.si

Nedemokratična načela parlamentarizma očitno sodijo med delo predsednika parlamenta Igoja Zorčiča. Na decembrsko sejo namreč ni uvrstil predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja.

Zorčič predloga zakona o financiranju vzgoje in izobraževanja ni uvrstil na decembrsko sejo

Nagajanje levice na petkovi nočni seji po tem, ko so kar 2x zahtevali prekinitev seje in odmor je dobil epilog. Igor Zorčič, kot predsedujoči na decembersko sejo namreč ni uvrstil predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ker je parlament glasoval po 22. uri. A pri tem je poterbno povedati, da je na petkovi nočni seji šlo za neverjetni manever Levice, ob pomoči LMŠ-ja. Najprej so zahtevali 4x po 45 minut pavze in uničili delovni dan, potem je bila ura že pozna, oni pa so sejo še vedno prekinjali z raznimi postopkovnimi zavlačevanji.

Spomnimo: Po skoraj osmih urah, nekaj pred 22. uro je prvak Levice Luka Mesec  predsednico odbora Ivo Dimic opozoril, da odbor po 22. uri ne sme zasedati. Predlagal je prekinitev seje. 

“Po petkovi seji odbora za izobraževanje, ki je v nasprotju z odločitvijo kolegija delal preko 22.00 ure, sem se odločil, da ZOFVI ne uvrstim med gradivo decembrske seje.” je dejal Igor Zorčič. 

Očitno tudi Zorčič, ki se sicer še ni odločil v katero stranko pravzaprav spada, dela po levičarski pameti. Sicer pa je la še 400 dni, pa se Zorčič ne bo več mučil z nerazumnimi odločitvami.

O pobalinskem obnašanju poslancev Levice pa Zorčič ni rekel nič!

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.