Zrće, Hrvaško leglo koronavirusa. Iz Zrć s koronavirusom na Češko?

Otok Pag je v zadnjih letih najbolj znan po razvpiti plaži Zrće, ki je v poletnem času prizorišče množičnih zabav, ki privlačijo mlade turiste tudi iz oddaljenih držav.

Množične zavbave v Zrćah, prinašajo okužbe?

Čeprav hrvaške oblasti trdijo, da letos tam takšnih zabav ni več, pa fotografije, ki se pojavljajo na družbenih omrežjih, govorijo drugače. dejstvo pa je, da si mnogi mladi želijo užitka in zabave, za turizem v tem delu Jadrana pa je plaža Zrće prava zlata jama, ki prinaša ogromno dobička, tudi za državno blagajno. O divjih zabavah so poročali tudi nemški mediji, medtem ko so hrvaški to demantirali, češ gre za fake news.

Da je lahko omenjeni kraj pravo žarišče okužb in zato nevaren za Evropo, pa dokazuje tudi zapis glavnega češkega epidemologa Rastislava Madarja. Slednji je na twitterju objavil, da so zabave v Zrćah na Pagu delni izvor okužb s koronavirusom na Češkem, poroča Index.hr. Po njegovih besedah so tudi nekateri mladi Čehi, ki so se udeleževali tamkajšnjih zabav, okužbo prinesli v domovino. Tako naj bi v zadnjem času zabeležili šest primerov okužb, prinesenih z Zrć. V nasprotju z njim pa hrvaški mediji trdijo, da na tem kraju ni bilo zabeleženih okužb.

Novico o mnenju češkega epidemologa je sicer objavil portal 24ur.com. Med komentarji pa je nekdo omenil, da tudi okužbe v Nogometnem klubu Domžale izvirajo iz Zrć.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.