Župan Ilirske Bistrice novinarkI: “Članki na nivoju kure nesnice?”

Župan Ilirske Bistrice, Emil Rojc,
Župan Ilirske Bistrice, Emil Rojc, Slika: Nova24TV

Ilirskobistriški župan Emil Rojc, ki je pozana po tem, da govori brez dlake na jeziku, tudi v zvezi z migracijami in se, kot član Socialnih demokratov večkrat ne strinja z izjavami Tanje Fajon.

Članki na nivoju kure nesnice

Ilirskobistriški župan Emil Rojc je na novinarska vprašanja novinarke primorskih novic v zvezi z načrtovano gradnjo avtoceste med Postojno in Jelšanami v uradnem odgovoru med drugim pojasnil, da si občina za gradnjo avtoceste prizadeva na različne načine, vendar so pri tem med večjimi ovirami časopisni članki, “katerih avtorice so gospe novinarke s tako imenovanim ‘kurjim sindromom’. Njegovi učinki pa se, tako Rojc, kažejo v člankih “na nivoju ‘kure nesnice‘”.
Na županove izjave so se odzvali tudi v stranki SD. “Socialni demokrati razumemo svobodno, neodvisno in strokovno novinarsko delo kot enega izmed temeljnih elementov demokratične družbe. Transparentnost in javnost političnega delovanja je za SD osnovni standard, ki bi ga morali spoštovati in pri svojem delu upoštevati vsi, ki delujemo v javnem prostoru,” so poudarili.

Je pa zanimivo, da so Socialni demokrati tiho, ko gre za vulgarne izjave Jožeta P. Damjana, nesojenega mandatarja ustavnega loka, ko je Aleksandro Pivec primerjal s kurbo.

PMShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.