slika: topnews

Razumi, kdor more. Župan Maribora je razočaran nad državo, minister za gospodarstvo pa (zanimivo) prihaja iz njegove stranke SMC.

Župan Arsenovič razočaran nad državo

Kot pravi mariborski župan Saša Arsenovič, je, zavrnitev dopolnil za projekte v skupni višini okoli 40 milijonov evrov, razumel kot negativno informacijo, saj je Maribor kot drugo največje slovensko in univerzitetno mesto pomemben za vso državo. Arsenovič je ob tem poudaril, da so svojo domačo nalogo v zadnjih dveh letih opravili in danes ni več razlogov za očitke, da Maribor nima pripravljenih projektov ter da jih niti ne zna narediti.

“Znamo, zmoremo, naredili smo razvojni potencial. Po vsem mestu se gradi, zato smo v dobri veri vlagali tudi davkoplačevalski denar v razvoj projektov in pripravo projektne dokumentacije,” je izpostavil. Zato po njegovih besedah z razočaranjem spremlja, da mesta v proračunu ni, medtem ko marsikatero drugo je.

Pri tem pa je najbolj zanimivo, da je prav (njegov) SMS tudi v tej vladi. In zagotovo bi kakšen klic ministru Zdravku Počivalšku zadoščal, za kakšen pogovor o projektih za mesto. Če je Arsenovič, Počivalška znal klicati takrat, ko se je z njim hvalil na volitvah, bi lahko tudi tokrat.

Ali pa Arsenoviču pač ta vlada ni všeč, glede na to da tudi Šarčeva za Maribor ni naredila praktično nič, pa nad njo ni bil razočaran.

PM