Župan načrtuje izrazito povečanje števila zaposlenih na mariborski občini?!

Saša Arsenovič foto: FB profil Saše Arsenoviča

Ni čudnega, da ni denarja za tisto, kar v mestu najbolj potrebujemo. Obnovo zahodne tribune Ljudskega vrta, novo zdravstveno postajo Tezno, knjižnico, obnovo Pristana itd.

Kar 312 zaposlenih

Na mariborski občini bo konec leta 312 zaposlenih, stroški za plače in izdatke mestne uprave pa bodo dosegli skoraj 8 milijonov evrov. Takšen kadrovski načrt razkriva osnutek proračuna Mestne občine Maribor za leto 2019, ki ga bodo mestni svetniki v prvem branju obravnavali predvidoma 11. marca. Če bodo predlog župana Saše Arsenoviča potrdili, bo to pomenilo dve prelomnici: na občini še nikoli doslej ni bilo toliko zaposlenih, rekord pa bo dosežen tudi v stroških za plače in izdatke. Šlo naj bi za povišanje mase za plače za 1,5 milijona evrov.

Kakšni naj bi bilo razlogi za povečevanje zaposlenih?

In kakšni so razlogi za načrtovanje izrazitega povečanja števila zaposlenih, ki pomembno prispeva tudi k zvišanju mase za plače za kar 1,5 milijona evrov? “Povečani stroški dela so posledica dviga plač zaradi realizacije dogovora o plačah med vlado in sindikati,” pojasnjujejo na mariborski občini, a to je samo del odgovora. Drugi del je seveda povečanje števila zaposlenih predvsem v mestni upravi, piše Večer.

V medobčinskem uradu za varstvo okolja in ohranjanje narave kadrovski načrt recimo ne predvideva več zaposlenih (ostalo jih bo osem), medtem ko se v medobčinskem inšpektoratu in redarstvu načrtuje povišanje števila zaposlenih z 22 na 27. Od tega gre za tri redarje, ki so bili zaposleni že lani, a jih še ni bilo možno strokovno usposobiti za opravljanje nalog redarja, en novi inšpektor je delo nastopil 7. januarja letos, enega inšpektorja pa bodo še zaposlili.

Lestvica števila zaposlenih, kot jo je objavil Večer naj bi izgledala tako:

slika: Večer

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.