Župan Soršak “molze” svoje občane? Poglejte ta neverjetni dvig cen!

župan Marko Soršak, slika Požareport / BOBO

Kaj nam je te treba, se sprašujejo nekateri občani in občanke občine Hoče-Slivnica, ki so prejeli položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Cene kot bi podivjale.

Kot bi tank povozil vso razumnost občinskega sveta občine Hoče-Slivnica. Po tem, ko so svetniki s preglasovanjem sprejeli visoke cene za uporabo stavbnih zemljišče v občini Hoče-Slivnica se je te dni to izkazalo še na položnicah. Nadomestilo za uporabo zazidanih parcel v občini se je podražilo za 73%, Nadomestilo za uporabo nezazidanih parcel se je podražilo za kar 200%. 

Se je pa župan, na bolj “mafijski” način lotil obravnave tega predloga, podražitve nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, saj je namesto prve redne, sklical kar prvo izredno sejo občinskega sveta, kjer je, še preden je ustanovil komisijo za nadzor financ, ter komisijo za statutarno-pravna vprašanja, sprejel te podražitve. Očitno se mu zaradi večine v občinskem svetu ni potrebno ozirati na zakone. S takimi precedensi bi se Soršak lahko kosal celo z Jankovićem.

Podražitvam so občinski svetniki SDS odločno nasprotovali.

Da nebi občane župan s tem odlokom preveč razhudil naenkrat, se je spomnil pretkanega načrta. Namesto da bi občani dobili dve položnici, so jih dobili kar štiri. Znesek, ki je v primerjavi z lanskim letom dražji, kar za 75% ali 200% pa se je razdelil na 4 položnice. Tako bodo občani in občanke občine Hoče-Slivnica skoraj pol leta plačevali to nadomestilo. 

Glede na to, da gre plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, se očitno iz tega denarja ne bo izboljševala cestna in komunalna infrastruktura, za kar  je tak denar namenjan, pač pa naj bi s tem denarjem zagotovili sredstva za športne dejavnosti. Za 200.000 evrov, kolikor bi se denarja nabralo iz tega naslova bi Soršak reševal športne klube. Tako bi zaposlili eno zaposleno osebo, (trenerja) za NK Rogoza, NK Slivnica, OK Hoče OK Formis in Judo klub. Torej bi te ljudi pod imenom “nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča” plačali kar občani in občanke občine Hoče-Slivnica in ne občina sama.

Se je Soršak s tem dejanjem zahvalil športnikom, ker so mu pomagali pri lokalnih volitvah?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.