12. kongres Slovenske demokratske stranke – Za nas štejejo dejanja in ne le obljube

slovenska demokratska stranka SDS
slovenska demokratska stranka - SDS

Največja politična stranka v državi, Slovenska demokratska stranka, se pripravlja na svoj 12.kongres, kjer bodo volili novo vodstvo in sprejeli nekaj 5 pomembnih resolucij stranke, pod imenom Gradimo Slovenijo #zate!

12. kongres Slovenske demokratske stranke

Nosilna programska resolucija »Gradimo Slovenijo« utrjuje vrednote in načela Slovenske demokratske stranke, izpostavlja dolžnosti odgovorne politike in utrjuje zaupanje v EU in njene institucije. Dotika se širših, evropskih izzivov, saj izpostavlja potrebe po lastnih okoljskih prioritetah in  globalnih aktivnostih za zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov. Kot pomemben cilj izpostavlja odpravljanje revščine in zagotavljanje enakih izhodiščnih možnosti v okviru razvojne politike. Resolucija prav tako sledi potrebi po zagotavljanju pogojev za visokotehnološko in digitalno razvito družbo, v kateri vlada enakovrednost spolov, starejši pa ostajajo pomemben segment slovenske družbe.

 

12 kongres Slovenske demokratske stranke

Povzetek resolucij Slovenske demokratske stranke

V Slovenski demokratski stranki se vse od začetka zbiramo tisti, ki nam je samostojna in demokratična Slovenija bila in bo vedno intimna izbira. SDS se je preko obeh svojih predhodnic (Socialdemokratske stranke Slovenije in Slovenske   demokratične zveze) rojevala sočasno z nastajanjem slovenske parlamentarne  demokracije in slovenske samostojnosti. Bila je in je eden od najpomembnejših  gradnikov samostojne in demokratične Slovenije. Od samega začetka je neločljiv in  aktiven del najpomembnejših državotvornih in demokratičnih političnih procesov v  vsej znani zgodovini Slovencev. Vrednote slovenske osamosvojitve in njeni cilji, ki jih   je SDS sooblikovala, so bili od samega začetka osrednji temelj in motiv našega delovanja.

Zavedamo se, da se prihodnost še ni zgodila, da so obzorja širša od tega, kar vidimo  danes. Zavedamo se, da je dolžnost odgovorne politike, da se pravočasno pripravi na   pričakovane izzive in da hkrati gradi tudi splošne kapacitete za soočanje z  nepričakovanimi kriznimi razmerami.

Zgodovina človeštva je dokazala, da lahko tudi zelo različne kulture miroljubno bivajo druga ob drugi, če ne prihaja do prisilnega oziroma nasilnega mešanja. V tem   zadnjem primeru pa je bila različnost eden temeljnih motivov za uničujoče vojne in   propad mnogih ljudstev. Praviloma so propadale kulture, ki so bile civilizacijsko bolj   razvite, prevladala pa so plemena z višjo rodnostjo, ki so bila bolj nasilna in  brezobzirna. Danes se zgodovina deloma ponavlja in skrajni čas je, da se iz nje nekaj  naučimo.

Slovenija je ena izmed najstarejših držav glede na povprečno starost prebivalstva.   SDS zato postavlja v ospredje slovensko družino, kot temeljno celico in tudi vrednoto   družbe. Družina je razvojno gledano tudi investicijski projekt in ni del socialne   politike. Samo številčno večje družine so tiste, ki ohranjajo slovenstvo in slovenski   narod tudi za jutrišnji dan. Slovenija naj bo odprta za različno kulturno izmenjavo, ki  nas lahko bogati, hkrati pa mora odločno zavračati levičarsko vsiljevanje  multikulturnosti, ki ne loči več med slovenskim jezikom in slovensko kulturo, ki je   odločilni sestavni del naše identitete ter drugimi kulturami. Slovenska demokratska stranka si od svojega nastanka prizadeva za čim bolj enake izhodiščne možnosti. Vsak, pa naj se rodi kjerkoli v Sloveniji, v revni ali bogati 109 družini, mora dobiti možnost, da razvije svoje potenciale.

Ustvarjali pa bomo pogoje, da se lahko vsi, ki zaradi   ekonomskih razlogov razvijajo svoje potenciale ter nabirajo poslovne in druge   izkušnje v svetu, obogateni z njimi in znanjem, lahko vrnejo domov in uspešno   nadaljujejo svojo kariero v domovini.

Ženske so v družbi tista moč, ki daje zagon družini in družbi, ki je svetilnik upanja  vrednot in spodbud za celoten narod. Ženske so drugačne od moških in moški so  drugačni od žensk. Oba spola pa sta tako enakopravna kot enakovredna. Slovenija   svobode, pravičnosti, priložnosti in blaginje za vse je Slovenija, naklonjena ženski,   materi in družini. Slovenska država z ustavo varuje družino, materinstvo, očetovstvo,   otroke in mladino.

SDS tudi s to resolucijo poudarja svojo zavezanost naporom in boju za blaginjo  slovenskega človeka, za enaka merila za vse kot temelj vladavine prava in za   izkoreninjenje drugorazrednosti v Sloveniji.

Slovenska demokratska stranka ne bo mirovala, dokler Slovenija ne bo postala prostor pravičnosti in dom, v katerem se bo vsak počutil varnega in sprejetega.

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.