POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 6. 2021

policija državljana
Slika: policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1518 klicev. Med 580 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

Poudarki

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 8 groženj, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 drzni tatvini in kaznivi dejanji nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja, ponarejanja denarja, ropa in povzročitve telesne poškodbe.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 52 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju Policijskih uprav Maribor in Novo Mesto izrekli ukrep prepoved približevanja. V 99 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 26 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, v eni nesreči pa se je ena oseba huje telesno poškodovala. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Ljubljana, 3 na območju PU Koper in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (12), Bangladeša (6) in Maroka (3). Skupaj za varnost. Vaša Policija.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.