Vili Kovačič zbral več kot 48.000 podpisov za razpis referenduma o drugem tiru

Civilna iniciativa Davkoplačevalci se ne damo in pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru, Vili Kovačič, sta zbrala več kot 48.000 tisoč podpisov volivk in volivcev za razpis referenduma o drugem tiru.

Danes je podpise podpore za referendum Vili Kovačič vložil v Državni zbor in ob tem ponovil, da si prizadevajo, da bi bil referendum razpisan na isti dan kot volitve predsednika države.

Na novinarskim konferenci je Vili Kovačič še povedal, da so podali tudi predlog za kazenski pregon predsednika Vlade Mira Cerarja, saj je prepričan, da sta Cerar in Vlada zavestno z namenom oškodovanja, z lažnim prikrivanjem dejanskih okoliščin spravila v zmoto in pustila v zmoti slovenske državljane, jih s tem zapeljala, da v škodo svojega ali tujega premoženja opustijo podporo referendumu o drugem tiru. Meni, da so bili zavedeni tud poslanci DZ.

Da Vlada projekt drugi tir nadaljuje po prvotnem načrtu, pa je povedali državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben. Opozoril je, da je Sloveniji Evropska komisija dodelila 44,3 milijone evrov za pripravljalna dela za projekt drugi tir, ki naj bi bil objavljen v avgustu. Razpis bo odprt nekje tri mesece, vmes pa bi bilo tudi glasovanje na referendumu in potem bi se dela lahko nadaljevala.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.