60 let Prometne šole Maribor

Prometne poti puščajo sledi…. ima na svoji spletni strani zapisano Prometna šola Maribor, ki je  ob svoji 60-letnici ta teden pripravila slavnostno akademijo v Kadetnici Rudolfa Maistra. Slavnostni nagovor na prireditvi je imel predsednik republike Borut Pahor, ki je spregovoril o pomenu znanja, o prihodnosti poklicnega izobraževanja, izpostavil, da prihodnost ustvarja nove priložnosti za razvoj in rast in da bodo stari poklici izganjali, a bodo nastajali novi.

Prometna šola Maribor je šola z dolgo tradicijo. Ustanovljena je bila že leta 1958. Najprej je šola izobraževala predvsem železničarje. V vsem tem času se je šola razvijala, spreminjala svoja imena in organiziranost ter pridobivala nove izobraževalne programe. Danes se na enoti Srednje prometne šole z dijaškim domom izobražujejo in vzgajajo dijaki na področju logistike in varovanja. Mladim posredujejo znanje za strokovni in osebnostni razvoj, jih pripravljajo za zaposlitev pri delodajalcih ali nadaljevanje študija ter razvijajo poslovnost in podjetniško kompetentnost. Pred 16-timi leti smo v Mariboru dobili tudi Višjo prometno šolo, ki danes izobražuje bodoče inženirje logistike, ekonomiste in inženirje varstva okolja in komunale.

Ravnateljica Prometne šole Maribor, Mira Jug Skledar, je prepričana, da sta obe področji njihovega srednješolskega vzgojno izobraževalnega programa, logistika in varovanje, med najperspektivnejšimi področji v prihodnosti Slovenije in tudi Evrope. Šola svojim dijakom in študentom poleg izobraževanja ponuja še možnost bivanja v dijaškem in študentskem domu in preko programa Erasmus+.si pridobivanje izobraževalnih izkušenj in opravljanje praktičnega dela v tujini.

Slavnostno akademijo je popestril kulturni program in spomini bivših dijakov o šoli in njihovih dosežkih.

M. T.

VREME

Maribor
oblačno
65%
2.8km/h
96%
22°C
23°
22°
23°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.