POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 20. 7. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.632 klicev. Med 629 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 123 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja ponarejanja denarja in grožnje, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in drzni tatvini ter po 1 kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, nasilje v družini in ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 85 oseb, in sicer 73 na območju PU Koper, 10 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Murska Sobota. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (44), Afganistana (11) in Irana (8).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.