Skušal je unovčiti vinjeto, ki jo je izrezal iz vetrobranskega stekla?

slika: DARS

Na spletu je zaokrožila objava, da so na Darsu odkrili vinjeto, ki je bila pred časom odtujena lastniku vozila na način, da je storilec izrezal vinjeto iz vetrobranskega stekla. To ni prvi tak primer pri nas.

Na Darsu so ga ujeli

Na Darsu so nepridipravega izsledili ob obravnavi vloge za pridobitev nadomestne vinjete. Na Darsu so za zurnal24.si pojasnili, da lahko takšno vinjeto izsledijo v primeru, da jo nekdo predloži v zahtevku za izdajo nadomestne vinjete pod pogojem, da jih tisti, ki mu je bila vinjeta odtujena predhodno o tem obvesti. A takega primera do sedaj še niso imeli.

Slika je simbolna – Facebook

Vinjeta, tudi če se v celoti odstrani iz vetrobranskega stekla, je zaradi fizikalnih lastnosti uporabna le še kratek čas, ponovno nalepljene vinjete pa kontrolorji med pregledi hitro prepoznajo. Dars lahko na podlagi sporočene serijske številke ukradene vinjete pri nadaljnjih postopkih izsledi izvor in tako sodelujejo z organi pregona.

Na policiji so za zurnal24.si potrdili, da v omenjenem primeru poteka predkazenski postopek zaradi sumov storitve kaznivega dejanja prikrivanja. Po 217. členu zakona se tovrstno dejanje lahko kaznuje z denarno kaznijo in zaporom.

MG

VREME

Maribor
jasno
49%
2.1km/h
8%
19°C
20°
18°
16°
Tue
13°
Wed
12°
Thu
11°
Fri
10°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.