Kaj o včerajšnji nezaupnici in nadaljnjem delu v DESUS-u pravi poslanec Simonovič?

Branko Simonovič
Branko Simonovič, slika: DESUS

Poslanec DESUS-a Branko Simonovič pravi, da je bil KUL ustanovljen samo za konstruktivno nezaupnico in da je uresničevanje programa DeSUS možno tudi ob aktualni vladi.

Prestop DESUS-a v KUl je izničen?

Predlog konstruktivne nezaupnice aktualni vladi Janeza Janše z mandatarskim kandidatom Karlom Erjavcem, sicer predsednikom DeSUS, je na ponedeljkovem glasovanju v DZ prejel 40 glasov, sedem poslancev je glasovalo proti, šest glasovnic pa je bilo neveljavnih. Piše SIOL- Kot dejal Simonovič, ki se sam pod predlog nezaupnice ni želel podpisati, pričakuje, da bodo mediji s prstom kazali na posameznike, a se mu to ne zdi korektno. “Glasovanje je bilo tajno in očitno je, da poslanci ne podpirajo tega rušilnega cunamija,” je dejal.

[color-box color=”blue”] Tudi Simonovič pričakuje, da bodo poslanci danes “kakšno rekli” glede tega. Ob tem je spomnil na sklep organov stranke, da DESUS pristopi h KUL, česar pa da s ponedeljkovim glasovanjem ni več. “KUL je bil ustanovljen samo za konstruktivno nezaupnico in najprej je treba razčistiti dileme, kaj je s tem,” je pojasnil, piše STA.[/color-box]

Na organih stranke se je treba temeljito pogovoriti

“Na organih stranke se je treba temeljito pogovoriti, kaj s tem. Če smo bili odpeljani iz koalicije samo zaradi konstruktivne nezaupnice, je to ena zadeva, če pa resnično organi stranke razmišljajo, da se odpovemo vsemu temu, kar smo soustvarjali, to potem postavlja zadevo pod nek drug vprašaj,” je ocenil poslanec. Upa, da bo stranka, ki letos praznuje 30 let, odkar je postala Demokratična stranka upokojencev Slovenije, toliko modra, da bo znala povleči prave poteze in slediti programskim točkam, zaradi katerih je bila ustanovljena. “Kazalo bi res na hitro sklicati neko klavzuro in se okoli tega temeljito pogovoriti,” pravi poslanec Branko Simonovič.

PM

 

VREME

Maribor
jasno
33%
4.6km/h
0%
24°C
25°
24°
24°
Tue
10°
Wed
13°
Thu
10°
Fri
10°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.