Nasilni protesti v Ljubljani novembra 2020. Za proteste odgovoren tudi mariborčan
nasilni protesti, slika, družbena omrežja

V Ljubljani so 5. novembra na protestu izbruhnili izgredi in spopadi s policijo, poškodovan pa je bil tudi fotoreporter.

ZA NASILNE PROTESTE ODGOVOREN TUDI 26 LETNI MARIBORČAN

Danes je policija predstavila nekaj podrobnosti in spisala kazenske ovadbe zoper nasilnih in odgovorne ljudi. Poleg Anisa Ličine o katerem smo danes že poročali so policisti z dodatnim zbiranjem obvestil, ogledom kraja, preiskavo bioloških sledi in pregledi posnetkov ugotovili, da je 26-letni Mariborčan, ki je bil 22. 12. 2020 že pridržan za pet kaznivih dejanj z dne 5. 11. 2020, storil še dve kaznivi dejanji napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Na Trgu republike v Ljubljani (prizorišče nasilnih protestov)je Mariborčan na protestu proti enemu policistu vrgel goreče pirotehnično sredstvo, na Erjavčevi cesti v Ljubljani pa je policista z nogo brcnil v predel prsnega koša in nato stekel stran. Za navedeno kaznivo dejanje je predvidena zaporna kazen od šest mesecev do treh let. Pišejo Slovenske novice.
Preberite tudi: /NOVO/ Policisti kazensko ovadili nasilneža Anisa Ličino

V času protestov 5. 11. 2020 je prišlo tudi do poškodovanja tuje stvari na osrednji ljubljanski tržnic (požgane strehe štirih lesenih stojnic). Policisti so navedenega kaznivega dejanja osumili tri moške. Kriminalisti so ugotovili identiteto 28-letnika in 32-letnika, tretji pa je še neidentificiran. Vsi trije so z vžigalnikom zanetili ogenj na strehah lesenih stojnic in s tem povzročili za okoli 2000 evrov materialne škode. Za to kaznivo dejanje je predvidena denarna kazen ali kazen zapora do dveh let.

PM