RAZKRIVAMO! Zakaj si Šarec tako blazno želi predčasnih volitev?

Marjan Šarec šarca - LMŠ

Prvak v metanju puške v koruzo, nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec si od vsega najbolj želi predčasnih volitev? Zakaj?

Šarec bi si sedaj želel predčasnih volitev bolj kot kadarkoli?

Stranka LMŠ je v pad poziciji. Koketiranje s skrajno levico in dobrikanje levičarskim skrajnežem ne prinaša rezultatov. Stranka sicer ima okoli 7% podporo, a to je daleč od pričakovanega in za Marjana sprejemljivega. Nekaj pa je povsem jasno. Šarca ne bomo nikoli več videli na čelu vlade. Kakšnega ministrskega resorja recimo, za klovne, pa v Sloveniji ni.

In zakaj si Šarec tako želi predčasnih volitev. To so razkrili na portalu domovina.je. “Edina stranka, še bolje, edini politik, ki si (morda) res želi predčasne volitve, je LMŠ oziroma Marjan Šarec. Ker je naivno neumno prepričan, da bi tako preprečil Gregorju Golobiču, da z novo levosredinsko stranko pokoplje LMŠ,” zatrjuje Bojan Požar. Toda, kot poudarja, je to vsaj dvakrat naivno: prvič zato, ker bo Golobič takšno stranko tudi v primeru predčasnih volitev vsekakor naredil (spomnimo, Jankovićevo Pozitivno Slovenijo so sestavili zgolj v nekaj tednih), in drugič, ker je zgodba LMŠ tako ali tako že zapečatena.

Kot pravi Bojan Požar, lahko Golobičevo omrežje Šarčevo stranko razstavi, s poslansko skupino vred, v dobrih dveh tednih.

Janševi SDS se ne mudi na volitve. Čeprav so na volitve verjetno edini popolnoma pripravljeni ali vsaj bistveno bolj kot vse druge politične stranke. A tudi, če bi volitve bile, se stranki ni veliko za bati. V SDS se je samo v zadnjih mesecih priključilo več 1000 novih članov, ustanavljajo se mladinski odbori po Sloveniji, kot npr. v (šarčevem) Kamniku. Članov SDS je okoli 30.000, in še dvakrat toliko podpornikov. In tega se Šarec še kako boji.

Koliko članov šteje Šarčeva LMŠ bi težko ugotovili. Na njihovi strani je še vedno napisan podatek, da imajo preko 300 članov, kar je toliko, kot je recimo samo članov SDS v “Šarčevem” Kamniku.

So pa na portalu domovina.je. opravili zanimivo lestvico, komu se res najbolj mudi na volitve, dokler imajo še podporo. Zagotovo najbolj Levici, takoj za tem pa Šarčevi LMŠ in Fajonovi SD.

In ko Šarec vsakodnevno udriha po vladi in Janezu Janši, bi bilo boljše, če bi pazil na Gregorja Golobiča, da mu ta ne spelje še tistih nekaj volivcev, kar jih Šarec sploh še ima.

PM

VREME

Maribor
jasno
40%
2.6km/h
8%
21°C
21°
18°
20°
Tue
13°
Wed
12°
Thu
11°
Fri
10°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.