Glasbena šola Svet glasbe

A1 že po pol leta spreminja pravila?

A1 je aprila s precej pompa napovedal, da bodo njihovi uporabniki lahko izbirali, katere programe bodo imeli v paketu.

Prihaja sprememba paketov?

Ni bila sicer mogoča izbira posameznih programov, ampak programskih sklopov, denimo sklop informativnih, dokumentarnih, otroških, športnih ali filmskih programov. Pet mesecev kasneje se pravila bistveno spreminjajo. Namesto enega osnovnega sklopa programov so naredili tri, S, M in L, za vsak Kombo paket svojega, ogromno programov pa so vzeli iz programskih paketov in jih dali v te tri osnovne pakete.

S prejšnjim tednom so se tako spremenili programski paketi trendi, otroški, športni, dokumentarni in filmski, programski sklopi informativni, nacionalni, erotični, glasbeni, Balkan, HBO Premium, HBO, Voyo in Pink pa ostajajo nespremenjeni.

Tako na primer Eurosport ni več del športnega paketa, ampak Osnovnega paketa M in L, zato ga naročnik paketa Kombo S ne more več spremljati, tudi če bi izbral športni paket. Programi Fox niso več v paketu filmski, ampak le še med privzetimi programi paketov Kombo M in L, enako programi Discovery in National Geographic, ki jih je prej uporabnik lahko izbral v paketu dokumentarni.

Ukinja se tudi programski sklop komercialni (Kanal A, Pop TV in Planet TV), ti programi so zdaj na voljo vsem naročnikom in jih ni mogoče odstraniti, kot je bilo mogoče doslej in namesto točk, ki bi jih porabil za ta paket, izbrati kaj drugega.

VIR: Žurnal24

MG