Afera asistent! V poročilu LIBE manjkajo deli poročila?

Tanja Fajon, Jure tanko, slika, družbena omrežja

AFERA ASISTENT DOBIVA NOVE RAZSEŽNOSTI.  Evropska poslanka Tanja Fajon se je izgovorila, da je njen asistent v poročilu preiskovalnega odbora LIBE Evropskega parlamenta popravljal le slovnične napake, a sedaj kaže, da manjkajo tudi določeni deli poročila. Razkriva Nova24TV.

Ali v poročilu LIBE res manjkajo deli poročila?

“Pri pregledu poročila Pri pregledu poročila nisem zasledil moje izjave o finančni pomoči MNZ obmejnim občinam, ki so utrpele škodo zaradi ilegalnih migracij.” pravi nekdanji član strankeSD, Borut Rojc . “Tanji Fajon to ustreza, saj potem tega poročila ne bi mogla uporabiti za nasprotovanje vladi RS,” je ocenil in pozval predsednika Evropskega parlamenta Davida Sassolija, naj uvede neodvisno preiskavo, na katere stvari je imel vpliv asistent Fajonove in na katere ne. “Evropski parlament si ne more privoščiti, da priče dobijo občutek, da lahko vsak iz pozicije moči, ki ima pet minut časa, vpliva na to, kaj bo v poročilu pisalo,” je dodal.

V začetku tega leta so Socialni demokrati iz svojih vrst izključili župana Ilirske Bistrice, Emila Rojca. Že pred tem je bilo znano, da je bil Rojc dolgo časa velik trn v peti vodstvu stranke v Ljubljani, zlasti Mlademu forumu in predsednici stranke. Razlog za to je bil tudi ta, da župan ni bil naklonjen ilegalnim migracijam. Stranki SD pa je šlo v nos tudi to, da je Rojc uspešno sodeloval s stranko SDS.

Le kdaj bo konec sprenevedanja, Tanja?

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.