Katero šolo je zaprla inšpekcija zaradi kršitev ukrepov PCT?

Waldorska šola, slika: Outsider.si

Kot je na včerajšnji novinarski konferenci o aktualnem stanju zaradi covida 19 povedal glavni šolski inšpektor Simon Slokan, so v opravljenih nadzorih upoštevanje pogoja PCT in samotestiranja vseh učencev ugotovili kršitve v petih šolah. Eno so zaprli.

Ena od teh šol namreč odločbe inšpekcije ni upoštevala, inšpektorat pa je zato šolo zaprl in celi šoli odredil šolanje na daljavo do 3. decembra oziroma do ureditve nepravilnosti izvaja šolanje na daljavo.  Gre za Waldorfsko osnovno šolo v Ljubljani. »Šolski inšpektorat je za našo šolo odredil šolanje na daljavo, ker učencev, ki se niso samotestirali v šoli, nismo pošiljali domov. Zadevo intenzivno rešujemo in upamo, da se bodo lahko učenci v šolo vrnili že v sredo,« pišejo Slovenske novice. 

“Zadevo intenzivno rešujemo in upamo, da se bodo lahko učenci v šolo vrnili že v sredo,” pravijo v Waldofski šoli. O odgovornosti šole, pa nič?

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.