Domov KORONAVIRUS Aktualno! To morate vedeti glede ukrepov, od ponedeljka dalje!

Aktualno! To morate vedeti glede ukrepov, od ponedeljka dalje!

Objavil: e-maribor
Lokal gostilne skupina

Po pričakovanjih je vlada na dopisni seji sprejela spremembe odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom.

V gostinskem lokalu boste lahko sedeli tudi znotraj

V vseh statističnih regijah se pod tako imenovanim PCT-pogojem zaposlenih in potrošnikov (PCT so kratice za prebolevnike, cepljene in testirane) dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v notranjosti gostinskih obratov.

Pri tem je število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, omejeno na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od omenjene kvadrature. Ob tem je treba zagotavljati tudi 20 kvadratnih metrov prostora na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru.

Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko ponujajo nastanitvene storitve do 30 nastanitvenih enot, tisti, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko po novem ponujajo nastanitvene storitve do 50-odstotne zasedenosti kapacitet.

Počivalšek je poudaril, da se moramo kot stranke zavedati, da je treba za vstop v notranjost gostinskih lokalov izpolnjevati pogoje pristopa PCT – preboleli, cepljeni, testirani.

Ponujanje apartmajskih nastanitvenih enot je dovoljeno ne glede na število apartmajskih nastanitvenih enot, ki jih nastanitveni obrat ponuja, saj se apartmajske enote razumejo kot zaprt mehurček.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.