Aleksander Reberšek Kordišu povedal, kar mu gre! #video

Miha Kordiš, slika, tweeter

Poslanec Levice Miha Kordiša, je stoodstotni ustanovitelj zavoda NDP TOZD, ki se ukvarja s kmetijsko dejavnostjo. Gre za socialno podjetje tipa A, zavod za trajnostno družbeno gospodarstvo, ki med svoje cilje šteje ustvarjanje delovnih mest in pošteno plačilo ter socialno varnost, je vse prej, kot to.

Kordiš je “podjetnik” že peto leto. Zaposlenih še vedno nima, čeprav je v svoj ustanovni akt zapisal, da bo v prvem letu ustvaril eno delovno mesto, v drugem pa dve. V poslovnih bilancah ob tem že vsa leta izkazuje, da z delom nima niti evra stroška. Večino delo namreč opravijo prostovoljci, ki so mu v lanskem letu namenili 615 ur dela, sledi iz poročila o prostovoljstvu za leto 2020, ki ga je podjetje objavilo prejšnji mesec. Od države pa je poleg tega pokasiral kar 8000 evrov. 

A Kordiš ni nič kriv, pravijo levi poslanci, tako naj bi spregovoril tudi levi FURS in še kakšna državna ustanova bi se našla.  Ti vrli nadzorniki, ki maltretirajo uboge branjevke na tržnici so zatrdili, da pri poslovanju Kordiša niso ugotovili kršitev v zvezi z zakonitostjo ali v zvezi z izpopolnjevanjem pogojev za pridobitev statusa socialnega podjetja.

Je pa zato poslanec Aleksander Reberšek Kordišu nalil čistega vina in ga spomnil, kako eno govori in drugo dela. 

Prvorazrednim je očitno vse dovoljeno?

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
90%
6.2km/h
100%
3°C
4°
1°
2°
Wed
1°
Thu
2°
Fri
2°
Sat
3°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA