Aleksandra Pivec danes v Mariboru ustanavlja svojo stranko!

ALEKSANDRA PIVEC
ALEKSANDRA PIVEC

Aleksandra Pivec se vrača na politično pot. Po tem, ko je odstopila, kot kmetijska ministrica in tudi kot predsednica stranke DESUS, prihaja nazaj na politično sceno SAMA.

ALEKSANDRA PIVEC USTANAVLJA SVOJO STRANKO ZA LJUDI

Za ustanovitev nove stranke se je odločila, saj je dobila poziv terena za začetek nove politične opcije, ki bo usmerjena vsebinsko in brez ideologij. “Moram reči, da nisem toliko presenečena, da se k nam obračajo nekateri člani DeSUS-a. Vedno bolj je tudi izrazit glas ljudi, bodisi iz okvira mojega resorja, torej podeželja: kmetje, gozdarji, ribiči in pa tudi ljudi, ki do sedaj niso bili izrazito politično opredeljeni, pač pa so iskali vsebinsko usmerjeno neideološko politiko. Prepričana sem, da v tem sredinskem političnem prostoru, takšna stranka primanjkuje,” pravi Pivčeva.

A na katere volivce Pivčeva lahko sploh računa? Zagotovo na del volivcev stranke DESUS, katerega predsednica je bila. Zagotovo lahko računa tudi na del volivcev stranke SLS ne neopredeljene (bolj desno usmerjene) volivce in tudi na volivce največje stranke SDS. je pa vprašanje, ali se bo Pivčevi uspelo uvrstiti v parlament. Za uvrstitev v parlament potrebuje namreč skoraj 40.000 glasov, kar pa je za slovenske razmere kar precej.

Aleksandra Piveci bo ustanovila svojo stranko, ki bo s pogumom, spoštovanjem, solidarnostjo in srčnim povezovanjem ZA LJUDI.

Pivčeva bo svojo izjavo podala danes ob 16.30 uri na Tržaški cesti 65 v Mariboru, na dogajanju bo prisotna tudi ekipa portala e-maribor.

PM

Preberite tudi:

Veliki intervju z dr. Aleksandro Pivec! “Postala sem moteč element slovenskega političnega prostora.”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-4°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA