Aleksandra Pivec s stranko pridelala skoraj 300 tisoč evrov izgube?

Aleksandra Pivec

Stranka Naša dežela, ki jo je marca lani ustanovila Aleksandra Pivec, se je zaradi razkošne volilne kampanje in neuspeha na zadnjih parlamentarnih volitvah znašla pred finančnim zlomom. Piše portal Siol.net.

Stranka Naša dežela je na volitvah prejela le 1,5 odstotka oziroma je za stranko glasovalo 17.846 volivcev. V finančnem poročilu je zapisano, da so porabili 65.230 evrov za kampanjo, a v nadaljevanju je nenavadna postavka: “neplačane obveznosti”. Te znašajo 287.492 evrov. Kot izhaja iz finančnega poročila agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je stranka za kampanjo torej skupaj porabila 352.722 evrov.

Stranka Aleksandre Pivec bo na podlagi rezultata volitev letno prejela 74.911 evrov državnih dotacij. To bi sicer lahko zadostovalo za pokritje dolga v prihodnjih štirih letih, a ni nujno, da bodo upniki čakali tako dolgo. Naj bi pa Pošta Slovenije prek sodišča že terjala okoli 15 tisoč evrov, zaradi česar naj bi stranki blokirali poslovni račun.

Prav zanimivo pa je, da računa niso nikoli Socialnim demokratom, ki se že 13 let utapljajo v dolgovih. Po zadnjih uradno objavljenih podatkih je stranka s 663.592 evri bilančno v globokem minusu.

vir_ Siol.net

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.