Alfi premagal covid! Abrahama pa danes praznuje njegov Silvestrski poljub.

slika: Alfi Nipič / Slovenske novice

Mariborčani in hkrati vsa Slovenija je upala na najboljše. In zgodilo se je. Alfi Nipič je premagal covid. In to na dan, ko njegov Silvestrski poljub praznuje Abrahama.

Alfi Nipič preživel covid ravno ne dan, ko njegova pesem Silvestrski poljub praznuje Abrahama

Po več, kot treh tednih, je Alfi Nipič premagal korono. Po okužbi s covidom-19 je bil legendarni pevec zabavne in narodno-zabavne glasbe, doma iz Jarenine, ki je 17. septembra letos dopolnil 77 let, že 60 let pa se ukvarja z glasbo, sprejet v klinični center  sredi novembra, njegovo zdravstveno stanje pa je bilo tudi zaradi težav z zdravjem v preteklosti, zaradi katerih spada v rizično skupino, precej negotovo. Pišejo Slovenske novice.

Alfi Nipič je bil vedno vedrega srca. kljub temu, da je imel zdravstvene težave, se je vedno rad sprehodil po Mariboru in se rokoval z ljudmi. Nikoli ni jamral in vedno je bil vedrega srca.  Dejstvo, da je bil cepljen, mu je verjetno rešilo tudi življenje. In ravno na današnji dan, ko njegova pesem: “Silvestrski poljub” praznuje 50 let, je Alfi Nipič preživel Covid in ni več kužen, kot pravi sam. V bolnišnici bo ostal še nekaj dni zaradi pljučnice.

Abrahama praznuje Silvestrski poljub

Kako je v bistvu sploh nastala pesem? Pesem je nastala tako, da jo je prvič na playback izvedel Plesni orkester, nato pa se je Alfi ob spremljavi naučil besedila. Le eno uro po prvem poskusu igranja Plesnega orkestra, ob pol enajstih je po drugem prepevanju Alfi s Privškom dokončno posnel pesem. Pesem je bila posneta na snemanju za to silvestrsko oddajo, 8. decembra leta 1971, saj so na takratni TV Ljubljana hoteli, da bi se ta pesem zavrtela za silvestra točno ob polnoč Jože Privšek je napisal glasbo in aranžma, Dušan Velkaverh pa besedilo.

Navdih za tekst skrivno nesojeno Velkaverhovo dekle »Besedilo naj bi nastalo kot lirična izpoved Velkaverha, napisana v času, ko je bil zaljubljen v neko dekle. Po Alfijevi pripovedi naj bi se je Velkaverh

smel dotakniti zgolj na silvestrovo, ko ji je voščil. To dekle naj bi bilo navdih za ta tekst, a njenega imena menda ni nikoli nikomur razkril.«

 

Alfiju želimo čimprejšnje okrevanje!

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.