Kdo naj bi v imenu vrhovnega sodišča grozil novinarjem?

Branko Masleša povej
SLIKA, TWITTER
Kdo je v imenu vrhovnega sodišča grozil novinarjem?

Vrhovno sodišče, kot najvišji organ slovenskega sodstva, se je spravilo na novinarje, ki se sprašujejo o diplomi Vrhovnega sodnika Masleše.

Kdo naj bi v imenu Vrhovnega sodišča grozil novinarjem?

Vrhovno sodišče se je kra preko twitterja spravilo nad neposlušne novinarje in zapisalo: “Vprašanje obstoja diplom sodnikov je, upoštevajoč zakonsko predpisan postopek izvolitve, v katerem se presoja izpolnjevanje pogojev za zasedbo sodniškega mesta, odveč. Vrhovni sodnik bo glede zapisanih neresnic vložil tožbo. Znesek odškodnine bo nakazal v dobrodelne namene.”

Vrhovno sodišče že vnaprej, ker brez sodbe, določa, da bodo zaradi vprašanj o diplomi nastale odškodnine. To je sicer skregano z vsako zdravo pametjo. Kot piše portal Požareport pa naj bi bila “skrita” avtorica, več, kot samo spornega tvita vrhovnega sodišča o tem, da so sodbe zoper tiste, ki jih šele namerava tožiti vrhovni sodnik Branko Masleša*, že napisane, gospa Tina Brecelj, vodja službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču.

Sprege na Državnem tožilstvu pa so tudi politične. Kot piše Požareport, Tina Brecelj ni zgolj navadna uradnica vrhovnega sodišča, ampak nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje, med vlado Mira Cerarja, ko je bil minister za pravosodje Goran Klemenčič, in zasebna partnerica medijsko znanega vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića, sicer nekdanjega soproga vrhovne sodnice in bivše podpredsednice vrhovnega sodišča Nine Betetto. Zadnja naj bi bila pripadala tudi garnituri propadle LDS.

P.M.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
77%
1km/h
70%
-6°C
-5°
-6°
-5°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-2°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA