Delo z masko, s
Delo z masko, slika je naključna

V nekaj podjetjih po Sloveniji so šefi delavcem že dali jasno vedeti, bodo morda morali vsi morali vsi na hitro testiranje.

Je obvezno testiranje delavcev zakonito?

“Cela Evropa, se boji britanske različice novega koronavirusa,” pravi direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek. Se je pa v EU prenesla tudi južnoafriška različica. Če bi se začela širiti z vso močjo, bi lahko prišli v hud tretji epidemični val. Za nove različice koronavirusa – britansko, južnoafriško in brazilsko – je namreč značilno, da se hitreje širijo in tako okužijo bistveno več ljudi v krajšem času.

Ravno zato, delodajalci, še posebej tisti, ki zaposlujejo veliko delavcev ali pa imajo ti veliko stika z drugimi ljudmi, razmišljajo o obveznem tedenskem testiranju zaposlenih. Ali delodajalec lahko od vas zahteva obvezno testiranje? Delodajalec ima pravico, da nam prepove vstop v delovne prostore in sodelovanje v delovnem procesu brez opravljenega testa na covid-19. Ta ukrep ima vsak zaposlovalec po svoji presoji namreč vedno pravico določiti v svoji izjavi o varnosti z oceno tveganja, za potrebe njegovega izvajanja pa delavcem zagotoviti organizirano možnost prostovoljnega in zanje brezplačnega testiranja. Morebitna odklonitev takšnega testiranja sama po sebi sicer v nobenem primeru ne more biti delovnopravno obravnavana in sankcionirana kot kršitev delovnih obveznosti, temveč je lahko v takšnem primeru delavcu odrejeno le čakanje na delo doma. Piše portal Svet24.

Odgovornost delodajalcev za zagotovitev varnega in zdravega delovnega okolja za svoje zaposlene je eden ključnih vidikov, s katero se v tem času spopadajo številni.

PM