zdravko počivalšek
Zdravko Počivalšek, predsednik stranke SMC, slika: TOPTV.si

Samozvana koalicija KUL sploh ne ve kaj bi hotela. Konstruktivno nezaupnico ali interpelacijo. Nova se pričakuje zoper ministrico za šolstvo.

Interpelacija zoper ministrico za šolstvo. Odziv ministra Počivalška.

Na interpelaciji se bo poleg aktualnega vodenja resorja lahko razpravljalo tudi o podedovanemu stanju v šolskemu sistemu in o načrtih ministrice Simone Kustec, kako nadoknaditi to noro leto.

Kot pravi Počivalšek bo to zanimiva razprava, ki lahko prispeva k iskanju sistemskih rešitev. “Zato upam, da ne bo šlo samo za dnevnopolitični teater, ampak se bo zelo resno pogovarjalo o vsebini. Problematiko šolstva pa lahko razumemo samo v kontekstu epidemiološke krize. Vsi si želimo odprtih šol in nemotenega izvajanja športnih dejavnosti. Ampak dajmo prosim razumeti, da razsaja huda epidemija,” je zapisal Počivalšek.

“Osredotočimo se na vprašanje priprave načrta, kako bomo pri šoloobveznih generacijah in naših športnikih nadoknadili to izgubljeno leto. To bi morala biti sedaj najpomembnejša tema,” ja zaključil Počivalšek.
A nekateri očitno ne razumejo, da je taka interpelacija popolnoma nepotrebna in nepomembna. Očitno pri levi opoziciji še niso dognali, da razsaja virus.
PM