Ali dogodki iz Srbije prihajajo k nam? Dijaka pridržala policija!

slika je simbolna, Pixabay

Dogodki ki so zadnje čase pretresli Srbijo spominjajo na ameriške filme. Objestnost dečkov in deklic, streljanje, grožnje in podobno. Se ti dogodki selijo v Slovenijo. 


Sumljivo dogajanje so prejšnje dni zaznali tako v šoli v Trbovljah, kot v Mariboru in v šoli v širši okolici Ljubljane. V sredo pa je odjeknila informacija, da naj bi policisti pridržali dijaka četrtega letnika ene od srednjih šol na Gorenjskem. Policija je potrdila ukrepanje v zvezi s tem. Ali gre za klasično 48-urno pridržanje ali pa le vabilo na pogovor, policija zaenkrat ne razkriva. Pišejo Slovenske novice.

V šoli v okolici Ljubljane pa naj bi pri 14-letniku odkrili celo seznam tistih, ki naj bi se mu zamerili in zato bili njegova tarča. Kot nam je pojasnila ravnateljica, fant v šolo ni prinesel orožja in grozil.

Podoben incident se je zgodil na eni od šol v Mariboru. Minuli konec tedna je namreč nastal preplah zaradi skice, ki jo je prejelo vodstvo šole, spominjala pa naj bi na dogajanje v Beogradu. Avtorji naj bi bili učenci šole, ki pa so v pogovorih z vodstvom dejali, da je šlo za neresno in nepremišljeno dejanje.

Kot pišejo Slovenske novice, naj bi po družbenih omrežjih zakrožila fotografija dijaka z orožjem v rokah in grožnjo, naj dijaki ne hodijo v šolo. Kot nam je povedala ravnateljica srednje šole, varnost dijakov ni bila ogrožena, zadeve pa ne želi razpihovati, temveč pomiriti. »Že zaradi interesa preiskave ne morem govoriti, naj pa povem, da je fotografija nastala v času pusta in je očitno šlo za neprimerno objavo,« je povedala ravnateljica za omenjeni portal.

VREME

Maribor
rahel dež
88%
0.5km/h
100%
6°C
7°
6°
7°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.