Zato včeraj ni prišlo do odločitve US glede Golobovega zakona o RTV?

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Včeraj bi moralo Ustavno sodišče presojati o ustavno spornem zakonu o RTV, kjer bi si naj Golob, podredil, poleg večine medijev tudi RTV.

Že Zoran Jankovič, šerifski župan, ki ga ščiti golobova politika, je med tradicionalnim praznovanjem prvega maja na ljubljanskem Rožniku posredno napovedal “Accettov scenarij”, ko je zbranim zagotavljal, da bo RTV kmalu prišla nazaj v “prave roke”.  

Kot smo poročali že včeraj se je na Ustavnem sodišču izoblikovala nova skupina, ki sodi v ustoličenje zakona o RTV. Nova večina štirih ustavnih sodnikov (Accetto, Rajko KnezKatja Šugman Stubbs in Špelca Mežnar), ki se je tej zadevi (RTV) oblikovala po izločitvi Roka Čeferina in Neže Kogovšek Šalamon ter “preobratu in prestopu” Accetta in Kneza, menda zaradi “obljub o vrhunskih sodniških službah na evropskih sodiščih“), proti manjšini preostalih treh (Roku SvetličuMarku Šorliju in Klemnu Jakliču). Ustavni sodniki, ki bi morali biti zagovorniki ustavnosti,  naj bi se na stran zakona o RTV, kar naenkrat postavili zaradi ponujenih službic.

A včeraj ni prišlo do odločanja. Pa tudi danes verjetno ne.  Trije sodniki Rok Svetlič, Marko Šorli in Klemen Jaklič so namreč obstruirali sejo? Na vsaki nejavni seji mora biti namreč biti navzoča večina, torej vsaj pet ustavnih sodnikov Bili pa so le štirje Accetto, Knez, Šugman-Stubbs in Mežnar), piše portal Požar report.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.