Ali je Ljubljana največji zmagovalec volitev v Mariboru?

Saša Arsenovič foto: FB profil Saše Arsenoviča

Kaj prinaša Mariboru zmaga poslovneža Saše Arsenovića v drugem krogu lokalnih volitev? Njegov protikandidat Franc Kangler je ves čas zatrjeval, da je Arsenović izbranec mariborske elite, tesno povezane z Ljubljano, medtem ko da je sam kandidat pravega Mariborčana. Prav zato je Kangler predstavljal neke vrste ideološki boj štajerske prestolnice s slovensko prestolnico, katero je bilo potrebno ubraniti pred tem, da si jo Ljubljana dokončno pokori. Pokazalo se je, da je ljubljanski lobi prek svojih medijev, tudi lokalnega Večera, zelo močan in je forsiral svojega kandidata, piše na svojem portalu Nova24TV.

V Arsenoviću je zdaj SMC končno dobil svojega poslušnega človeka, da bi stranka, ki je v zadnjih štirih letih morda bolj agresivno kadrovala, kot katerakoli druga v samostojni Sloveniji, prevzela popolno kontrolo nad Mariborom?

Pred dnevi je sam Fištravec, veliki Kanglerjev nasprotnik zadnjih let, o SMC-ju na svoji spletni strani zapisal, da je Mariboru  naredila še več škode kakor bivši župan. “Iz prve roke lahko potrdim, da si fantje iz te stranke predstavljajo Maribor kot plen, ki si ga je potrebno razdeliti. Na koalicijska pogajanja leta 2014 so prišli s spiskom javnih podjetij, ki jih želijo kot stranka prevzeti. Ker na to nismo pristali, niso vstopili v koalicijo. Ves čas mojega mandata so delovali na način, da so preko Ljubljane blokirali vse, kar je bilo možno. Za tisto dobro, kar smo ustvarili, pa so pripisali zasluge sebi ali pa popljuvali, če drugače ni šlo. Njihov način dela je bil, bolj kot je slabo za Maribor, boljše je politično za nas,” se spominja odhajajoči župan in dodaja: Ko govorim o pomenu interesov Maribora, kar simbolizira vijolična barv), želim poudariti, da se župan Maribora ne bi smel nikoli in nikdar pokoriti interesom lobijev v Ljubljani, kar simbolizira zelena barva. Saj ni tako težko razumeti te simbolike, seveda če se to želi.”

SMC, ki je štiri leta blokiral vse projekte, bo zdaj plenil po štajerski prestolnici?

Zmagala je torej elita, katera nima niti enega predstavnika v mariborskih krajevnih skupnostih. Ali se lahko upravičeno bojimo, da nam bodo odstranili kužno znamenje in tam zgradili garažno hišo? Bodo Koroško cesto zaprli za promet, zaradi Arsenovičevega hotela Maribor? Načrtuje se še kar nekaj obnov nepremičninskih ali gostinskih projektov, ki so tako ali drugače povezani z mestno občino ali državnimi organi, denimo zaradi potrebnih gradbenih, okoljevarstvenih in drugih dovoljenj. Njegova napoved, da bo po izvolitvi za župana zadržal lastništvo nad podjetji, operativo pa prepustil sodelavcem, je izjemno sporna, saj to kar samo po sebi kliče po korupciji.

Kako si lahko predstavljamo, da bo Arsenović kar sam sebi predpisoval občinske odloke?

Z Arsenovićem pa se zdi, da bo Maribor zdaj dokončno Ljubljana. Ki pa, roko na srce, doslej prebivalcem pod Pohorjem še nikoli ni prinesla nič dobrega. Bomo videli, kaj bo čez štiri leta.

vir: Nova24TV

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.