Glede preteklega delovanja predsednika vlade Marjana Šarca se je v javnosti pojavilo kar nekaj zapisov, da so mu, ko je še imitiral visoke politične funkcionarje, plačevali na roko.

Šarcu, kot Serpentinšku izplačila kar na roke?

Smo pred zakonom vsi enaki? Mogoče za tiste, ki verjamejo v pravljice. Glede preteklega delovanja predsednika vlade Marjana Šarca se je v javnosti pojavilo kar nekaj zapisov, da so mu, ko je še imitiral visoke politične funkcionarje, plačevali na roko. Še posebej v primerih, ko ni šlo za javne dogodke. Ko je bil recimo povabljen s strani skupine občanov, ki je želela presenetiti nekoga, ki je praznoval okrogel jubilej. Ali je Marjan Šarec od plačil na roko plačal davke? Po mnenju vlade državljani tega ne smejo vedeti!

Na septembrski seji Državnega zbora  je poslanec SDS Zvone Černač predsednika Vlade RS Marjana Šarca spraševal o enakosti pred zakonom. O tem, ali zakoni veljajo na enak način za nekoga, ki prijatelju pomaga prekriti streho, pa ga FURS v spektakularni akciji oglobi za 1000 evrov in za znano ljubljansko družino, katere člani so  politično aktivni na levem političnem polu in, ki državi dolguje milijone evrov neplačanih davkov.

V pisnem poslanskem vprašanju  je poslanec Černač 7. oktobra 2019 na Vlado RS naslovil naslednja vprašanja:  

  • Koliko plačanih javnih nastopov je g. Marjan Šarec imel od leta 2000 dalje? 
  • Koliko plačanih nastopov, ki niso bili javni, je g. Marjan Šarec imel od leta 2000 dalje ter koliko in kam je je g. Marjan Šarec za nastope iz prejšnjih alinej  prejemal plačila?
  • Ali so bila plačila prejeta tudi preko samostojne podjetnice Nataše Hribar, s.p.?
  • Ali je Finančna uprava Republike Slovenije oz. njena predhodnica kadarkoli po letu 2000 opravila pregled davčnega zavezanca g. Šarec Marjana oz. z njim povezanih poslovnih subjektov?

In odgovor vlade: Poslanska vprašanja se ne morejo in ne smejo nanašati na vprašanja, ki niso povezana s samim delovanjem vlade, ministrstev ali vladnih služb. Po mnenju vlade poslanec ne more postavljati vprašanj izven tega okvirja oziroma predstavniki vlade na takšna vprašanja ne smejo odgovarjati.

Torej javnost ne sme vedeti nič o morebitnih spornih nakazilih “na roke”? Se bo mogoče javil kdo, ki je “serpentinšku” za svoj nastop moral dati denar kar “na roke”?

vir: SDS.si

MG